Міноборони не змогло відсудити землю в Києві, яку відвели під забудову

Міністерство оборони не змогло через суд повернути ділянку по вулиці Рибальській 24/16 у Печерському районі Києва, яку раніше продали приватній фірмі.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідне рішення ухвалив Господарський суд столиці. Як зазначається, йдеться про ділянки площею 2,18 га, які ще в 2006 році Київрада віддала в оренду, а потім продала ТОВ "ЛВ-Холдинг". При цьому столична влада змінила і цільове призначення землі на "будівництво офісно-житлового комплексу". Варто підкреслити, що ділянки знаходяться в охоронній зоні пам'ятки архітектури національного значення "Башта №5 Київської фортеці".

Ділянка перепродували, а в 2011 році його купило ТОВ "ЖК" Імперіал ". За заявою Міноборони, ці землі - частина військового містечка, були відчужені з порушенням законодавства, оскільки це можна було зробити тільки за згодою Кабінету міністрів. У Міноборони нагадують, що отримали цю землю за рішенням Київради у 1951 році, і ця ділянка – власність держави.

Проте, суд, розглянувши позов, прийшов до висновку, що ділянки, про які йде мова, не набували статусу земель Міноборони. Так, військові належним чином не оформили землю. Крім того, за допомогою проведеної інвентаризації в 1995 році з'ясували, що ділянку 2,75 га на Рибальській не використовують за цільовим призначенням і було запропоновано передати її у землі запасу.

Якийсь час ділянка на Рибальській, 24/16 використовувалася як автостоянка. Справа стосовно неї розглядається в судах з 2018 року. ТОВ "ЖК "Імперіал" пов'язують з колишніми депутатами Київради братами Супруненками.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Одесі за допомогою аукціону намагалися незаконно продати майно Міністерства оборони – частину нерухомості військового містечка. Фонди Міноборони, порушуючи чинне законодавство, виставили на аукціон майно відомства під виглядом арештованого.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом