Київрада поскаржилася в Кабмін на Мінкульт через пам'ятки архітектури

Київська міськрада звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням вирішити питання щодо занесення об'єктів культурної спадщини в столиці до Державного реєстру нерухомих пам'яток.

Про це повідомили в четвер, 13 травня, в пресслужбі КМДА.

Облік пам'яток – це перший і найважливіший етап, який запускає весь комплекс заходів, необхідних для охорони об'єктів культурної спадщини, повідомила столична влада.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА щорічно забезпечує підготовку облікової документації та подання пропозицій до Міністерства культури та інформаційної політики України для занесення об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру.

Так, за останні три роки і перший квартал 2021 року направлено 32 подання про занесення 1509 пам'яток і нововиявлених об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Однак з представлених об'єктів культурної спадщини Мінкульту видав накази тільки щодо 23 об'єктів.

Київрада звернулася до Кабміну з проханням доручити профільному Міністерству невідкладно розглянути в повному обсязі уявлення, які направляв Департамент охорони культурної спадщини КМДА, для занесення нововиявлених об'єктів міста Києва до Державного реєстру нерухомих пам'яток, а також вжити заходів і надалі забезпечити роботу Міністерства відповідно до вимогами законодавства з охорони пам'яток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в КМДА вже скаржилися, що питання з внесенням об'єктів культурної спадщини до Реєстру нерухомих пам'яток затягується з боку чиновників Міністерства культури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом