ДПТ Мінського масиву так і не розглянула Київрада

Київрада у четвер, 13 травня, так і не розглянула скандальний детальний план територій Мінського масиву, який давав би право на масштабну забудову мікрорайону.

Депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов, розкритикував саму ідею плану, а секретар міської ради Володимир Бондаренко запропонував зняти проєкт ДПТ з голосування і відправити його на доопрацювання. Таке рішення підтримав 61 депутат. Таким чином забудовники знову не змогли протягнути скандальний проєкт. Повторне голосування має відбутися 27 травня.

Варто також зазначити, що вчора під стінами столичної мерії жителі Мінського масиву зібрали великий мітинг, закликаючи депутатів не голосувати за будівництво мікрорайону. "Кожен, хто проголосує за цю ганьбу отримає той же ефект, що і нардепи, які голосували за диктаторські закони 2014 року. Клеймо на всю майбутню кар'єру", – йшлося в повідомленні групи "Життя Оболонського району та Мінського Масиву" в Facebook.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з проєктом, тут хочуть побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів для проживання 11 тисяч осіб. При цьому ДПТ не передбачає розвиток інфраструктури: ні транспортних розв'язок, ні нових медзакладів побудовано не буде. Забудовники обіцяють звести всього лише три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що також абсолютно не відповідає реальним запитам киян. При цьому масив вже сьогодні страждає від проблем з парковками, а через забудову машини мешканцям просто не буде де ставити. Також за проєктом збираються знести гаражний кооператив, що додатково посилить складну ситуацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом