Київрада не розірве оренду із забудовником, який зруйнував будинок Уткіна

Київрада на засіданні 17 лютого не підтримала рішення про розірвання через суд договору оренди ділянки на вулиці Симона Петлюри, 29, де раніше знаходився будинок Уткіна.

Як повідомляє "Хмарочос", проєкт рішення пройшов усі комісії, проте під час засідання міської ради його підтримали лише 17 депутатів.

"З результатів видно, наскільки дійсно Київрада зацікавлена у збереженні архітектурної спадщини. Коли депутати спробують піаритися на збереженні історичного Києва, згадайте про це голосування", - прокоментувала рішення Київради авторка документа Ксенія Симонова.

Як відомо, ТОВ "Приват" орендувала ділянку на Симона Петлюри, 29 у 2004 році для експлуатації адміністративної будівлі. У серпні минулого року Київрада вже робила спробу розірвати договір, оскільки "несумлінний землекористувач" почав зносити будівлю. На місці історичної будівлі забудовник має намір звести багатоповерховий готель. Водночас наголошується, що цільове призначення землі не відповідає його використанню орендарем.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прибутковий будинок купця Івана Уткіна знесли у квітні минулого року. У 2018 році фірма "Приват" отримала від столичної влади містобуди на реконструкцію нежитлової будівлі під готель. Відповідно до державного земельного кадастру, ділянка належить до комунальної власності та призначена для експлуатації адміністративної будівлі.

Багато експертів приходять до думки, що будівництво ще одного хмарочоса в центрі Києва безпосередньо поблизу Центрального залізничного вокзалу призведе до суттєвого навантаження на місцеву інфраструктуру. Насамперед це стосуватиметься доріг, дістатися вокзалу стане набагато важче.

Прибутковий будинок Уткіна збудували ще до революції за проєктом архітектора Олександра Вербицького, садиба розташовувалась на березі річки Либідь.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом