Київрада готова викупити ділянку на Микільській Слобідці

Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідська, 7-9 у Дніпровському районі, де ведеться будівництво житлового комплексу, через який виник конфлікт із місцевими жителями.

Про це повідомили у пресслужбі столичної міської держадміністрації.

Відповідне рішення підтримали 85 депутатів Київради. На ділянці планують облаштувати парк. За словами першого заступника голови постійної комісії з бюджету та соціально-економічного розвитку Андрія Страннікова, необхідність ухвалення цього рішення обумовлена ​​стійким громадським опором із забудови. У свою чергу, депутатка Аліна Михайлова нагадала, що ця територія зелених насаджень, забудова якої – незаконна. Вона також висловилася за необхідність створення парку відпочинку для киян.

Депутатка додала, що у разі згоди власника земельної ділянки на переговори про умови викупу буде визначено викупну ціну, забезпечено проведення експертної грошової оцінки, а також вчинені інші передбачені чинним законодавством дії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше про необхідність викупу земельної ділянки заявляв мер Києва Віталій Кличко. За його словами, столиця готова розпочати переговорний процес.

Зазначимо, що на Микільській Слобідці регулярно відбуваються зіткнення місцевих мешканців із представниками забудовника. Кияни наполягають на створенні парку на місці, де продовжуються будівельні роботи, також вони намагаються блокувати заїзд будівельної техніки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

174

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом