Київ хоче віддати територію автобусного парку під будівництво ЖК

Київрада прийняла рішення, яке дозволить розпочати підготовку до конкурсу із залучення інвестора для будівництва багатофункціонального житлового комплексу на території автобусного парку №4 у Святошинському районі.

Як повідомляється на сайті КМДА, це рішення підтримав 61 депутат.

Ділянка, на якій планується будівництво, знаходиться на балансі комунального підприємства "Київпастранс". Четвертий автобусний парк не працює вже близько 7 років, і балансоутримувач не збирається використовувати землю та об'єкти на ній за їх призначенням. Площа ділянки – становить 3,2 га. На ній, станом сьогодні, розташовується близько 30 будівель, загальною площею на 13 тисяч квадратних метрів.

Детальний план територій, затверджений у 2015 році, допускає будівництво багатофункціонального житлового комплексу.

Як повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА, знесення об'єктів комунальної власності можливе виключно після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладання з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості будівель та споруд, що підлягають знесенню.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що у Києві збудували восьмиповерховий офісний центр на місці диспетчерської станції завдяки тому, що нотаріус, не маючи підстав, збільшив площу нерухомого майна у 34 рази.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

150

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом