Києву повернули землю на Жуковому острові, яку хотіли забудувати

Чотири ділянки природно-заповідного фонду ландшафтного заказника "Жуків Острів", вартістю понад 9,5 млн гривень, були повернуті Києву.

Про це у вівторок, 14 вересня, повідомили в пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Щоб не допустити забудови земель приватної фірмою, що мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, прокуратура звернулася до Київського апеляційного суду. Згідно із законом тут заборонена будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Острів Жуків – це одна з найбільших заповідних зон столиці, де збережена природна екосистема, деякі представники флори і фауни, що мешкають на острові, занесені до Червоної Книги

Незважаючи на ці моменти, суд попередньої інстанції відмовив прокуратурі в задоволенні позову. І тільки за допомогою апеляційного суду вдалося повернути землю громаді Києва.

Як повідомляє "Bigus.info", кооператив "Совські ставки" отримав безкоштовно близько 15 гектарів на Жуковому острові і документи під забудову, видані Департаментом містобудування та архітектури у 2019 році. За проєктом тут планували побудувати закриту базу відпочинку, два великих будинки зі своїми причалами, незважаючи на те, що, відповідно до Генплану Києва, будівництво котеджів тут не дозволено.

Кооператив "Совські ставки" входить до орбіти нинішнього глави Державної митної служби Павла Рябікіна, згідно його декларації за 2018 рік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в червні Київський апеляційний господарський суд підтримав рішення про розірвання договору оренди з ТОВ "Господарник" щодо забудови Совських ставків у столиці. Йдеться про 20 гектарів землі на проспекті Лобановського, 113 в Голосіївському районі столиці, яку ще в 2008 році Київрада за часів головування Леоніда Черновецького віддала під забудову.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом