Історико-архітектурний опорний план Києва розглянули та відправили на доопрацювання

Історико-архітектурний опорний план Києва (ІАОП), який є частиною Генерального плану, було розглянуто оновленим складом Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини при Мінкульті і відправлений на доопрацювання.

Про це розповів начальник "Київгенплану" Сергій Броневицький, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, історико-архітектурний опорний план актуалізували і доповнили наказами Мінкульту і Департаменту культурної спадщини КМДА новим переліком пам'яток архітектури, а також новими режимами використання меж історичних ареалів.

Водночас, в ІАОП не включили дані про всю забудову столиці, що має історичну цінність, не всі пам'ятки внесені до реєстрів, і ще близько половини від існуючої кількості не мають ніякого статусу. Так, на сьогодні в проєкт ІОАП включено майже 3,5 тис об'єктів культурної спадщини, зокрема до 100 об'єктів – вже втрачені.

У зв'язку з цим, як повідомив глава профільного Департаменту столичної міської держадміністрації Олександр Никоряк, ІАОП був відправлений на доопрацювання. Також він повідомив, що Мінкульт не розглядав історико-архітектурний опорний план вже близько півтора роки.

"Київгенплан їх врахує в найкоротші терміни, Науково-методична рада розгляне і затвердить. І вже влітку почнуться процедури громадського обговорення ІОАП і Генплану столиці в цілому", – повідомив Никоряк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Київська міськрада через бездіяльність Мінкульту змушена була звернутися до Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням вирішити питання щодо занесення об'єктів культурної спадщини в столиці до Державного реєстру нерухомих пам'яток.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом