Глава Мінкульту прокоментував знесення будівлі "Квіти України"

Демонтаж будівлі "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців, 49 у Києві необхідно зупинити, оскільки всі будівельні роботи, які проводяться на ділянці, повністю незаконні.

Про це написав міністр культури Олександр Ткаченко у себе в Facebook.

За словами міністра, він повністю солідарний з громадськістю. До того ж, вважає Ткаченко, є підстави вважати, що початок будівельних або демонтажних робіт – неправомірний. Він також вважає за необхідне затримати будівництво до того часу, поки будинок не отримає охоронного статусу.

Глава Мінкульту поспішив нагадати меру Києва і столичній владі, що будівля знаходиться в історичному ареалі, тому треба ретельно підходити до видачі містобудів.

Він також повідомив, що у середу, 14 липня, відбудеться засідання науково-методичної ради, на якому розглянуть проєкт історико-архітектурного опорного плану Києва.

Тим часом, активісти склали графік чергувань на будівельній ділянці біля будівлі "Квіти України", щоб не допустити подальших робіт зі знесення.

Тим часом міністр Ткаченко повідомив, що керуючий партнер будівельної компанії Олексій Пишний свого часу виступав проти внесення змін до законодавства, яке протидіє хаотичній забудові.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, частину фасаду будівлі "Квіти України" в понеділок, 12 липня, знесла будівельна компанія, поки роботу техніки не заблокували кияни, які прорвалися на будівництво. Пишний повідомив, що демонтаж будівлі відбудеться за будь-яких обставин без публічних обговорень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом