Генплан Києва: суд просять визнати новий проєкт незаконним

У справі про розробку нового проєкту Генерального плану Києва було відкрито провадження. Відповідне рішення було ухвалене Окружним адміністративним судом Києва, повідомили в пресслужбі ОАСК.

Як говориться у повідомленні, відповідачами виступають Кабмін і столична мерія. Позивач вимагав визнати новий проєкт Генплану незаконним і заборонити міськадміністрації Києва продовжувати розробки. Свою вимогу позивач аргументував тим, що вважає сьогоднішній Генеральний план законним. Відповідно до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" чинний документ є безстроковим, а тому розробки нового проєкту – відповідно суперечать законодавству.

У зв'язку з цим позивач вважає за необхідне зобов'язати уряд заборонити владі столиці будь-які дії, які пов'язані з розробкою. Підготовче засідання по даній справі було призначено на 20 травня. Рік тому 20 березня в КМДА заявили, що закінчили з розробкою проєкту Генерального плану.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з розробленим документом, розміщення ділових та офісних бізнес-центрів, торгово-розважальних комплексів, об'єктів фінансової і банківської сфери, виставково-ярмаркової інфраструктури буде переважно здійснюватися на лівобережжі та у віддалених районах правобережжя.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

203

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом