ФДМ просить Кличко не поспішати із затвердженням ДПТ Мінського масиву

Питання з твердженням детального плану територій, який передбачає забудову Мінського масиву в Оболонському районі Києва, необхідно відкласти до прийняття судових рішень.

Про це йдеться в зверненні Фонду державного майна до міського голови Києва Віталія Кличка, передає Економічна правда.

У ФДМ нагадали, що на зазначених в ДПТ землях раніше бували теплиці та господарські будівлі держпідприємства "Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат" Пуща-Водиця". Саме йому належать дві ділянки загальною площею близько 32 га згідно права постійного користування.

Агрокомбінат раніше був підпорядкований Мінагрополітиці, але після ліквідації перейшов до Фонду держмайна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в межах вулиць Кондратюка, Калнишевського та західної сторони лісу Пущі-Водиці, збираються побудувати новий мікрорайон. Він буде складатися з 19 висоток (від 16 поверхів) приблизно для 11 тисяч нових жителів. Велике обурення киян викликало те, що зазначене будівництво не передбачає розвитку нової інфраструктури, а всі наслідки ляжуть на вже існуючу: не буде побудовано нових доріг, медустанов. Забудовники обіцяють будівництво школи на 1500 учнів і трьох дитячих садків на 420 місць, але це не відповідає запитам мешканців. Замість гаражного кооперативу має з'явитися багаторівневий паркінг, якого буде явно недостатньо з урахуванням кількості нових будинків. Мікрорайону, що вже сьогодні страждає від надлишку автомобілів, згодом загрожує транспортний колапс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом