ДПТ Мінського масиву: в Київраді вже підрахували прибутки

Прийнявши детальний план територій Оболонського району у Києві, який має на увазі масштабну забудову Мінського масиву, держбюджет заробить близько півмільярда прибутку.

Про це заявив у п'ятницю, 11 червня, секретар Київради Володимир Бондаренко, коментуючи голосування депутатів з цього рішення, передає пресслужба КМДА.

"Оболонський район потребує будівництва нових навчальних закладів, і саме це передбачено в новій містобудівної документації. З огляду на нагальні потреби і перспективи розвитку заплановано відкриття трьох установ дошкільної освіти на 420 місць, а саме: дві вбудовано-прибудованих установи місткістю на 80 та 100 місць і одного окремого закладу на 240 місць. Також в районі з'явиться і новий комплекс об'єднаних установ загальної середньої освіти з установою професійної освіти, розрахований на 1500 учнів, з яких 1440 учнівських місць загального освіти і 60 - для отримання професійної освіти", – заявив секретар.

Однак Бондаренко не повідомив, що крім шкіл і дитячих садків тут побудують 19 висоток від 21 до 26 поверхів на 6307 квартир, в яких за найскромнішими підрахунками будуть проживати 11 тисяч нових жителів, що в кінцевому підсумку тільки погіршить ситуацію з садками та школами, бо це не відповідає реальним потребам киян.

Не став коментувати секретар Київради і ситуацію з гаражним кооперативом, який хочуть знести, щоб побудувати на цьому місці паркінг. Власники гаражів виступають категорично проти цього рішення. При цьому забудовник так і не зміг врегулювати це питання.

Варто зазначити, що вже на сьогоднішній день вулиці мікрорайону щільно запарковані, а з появою майже 20 нових висоток зробить трафік тут просто неможливим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за розробкою ДПТ Мінського масиву стоїть афільована з корпорацією Stolitsa Group компанія Датоліт. Як і в "Столиці" бенефіціар тут Владислава Молчанова.

На зазначених в ДПТ землях раніше перебували теплиці і господарські будівлі держпідприємства "Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця". Саме йому належать дві ділянки загальною площею близько 32 га згідно права постійного користування.

19 травня агрокомбінат подав шість позовів до компаній, пов'язаних зі Stolitsa Group, про визнання недійсними інвестиційних договорів про забудову Подільського та Оболонського районів Києва.

Як з'ясували НЕРУХОМІ, в 2018 році було відкрито кримінальну справу, згідно з якою посадові особи агрокомбінату "Пуща-Водиця" та Міністерства аграрної політики та продовольства України, діючи за попередньою змовою і на користь компаній Stolitsa Group, зловживаючи службовим становищем, уклали інвестиційні договори, основний метою яких є забудова великими житловими комплексами. У підсумку ввели механізм поступового відчуження земель сільськогосподарського призначення та майнових прав на них, що створило передумови до повної втрати державою контролю над підприємством і доведення його до банкрутства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом