Деякі ірпенські висотки доведеться знести: мер розповів про руйнування у місті

Ірпінь значно постраждав від російських обстрілів і три дев'ятиповерхові житлові будинки потрібно знести, оскільки вони більше непридатні для проживання.

Про це під час телемарафону розповів мер міста Олександр Маркушин, наводячи дані експертного інституту, передає "Хмарочос".

За його словами, місто продовжують обстежувати різноманітні фахівці, оцінювати масштаби руйнувань.

"Протягом тижня в Ірпені працює експертний інститут, і там дійшли висновку, що три дев'ятиповерхові будинки, на жаль, не придатні для життя… Ми чекаємо від держави механізму, як і за які кошти все має відновлюватися. На жаль, місто дуже постраждало і відбудувати коштом місцевого бюджету просто неможливо", - повідомив Маркушин.

Міський голова також розповів, що власники приватних будинків, які також отримали пошкодження, можуть повідомити про збитки у спеціально створений Телеграм-бот.

Для власників квартир алгоритм дій такий: якщо багатоквартирний будинок отримав незначні пошкодження, інформацію про це Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ надають голови ОСББ або керуючі. За словами Маркушина, вже більша частина ОСББ Ірпеня надали відповідні дані.

Станом сьогодні місто поступово приходить до тями після окупації російськими військами. До Києва незабаром ходитимуть маршрутки, відновлюється електропостачання, мобільний зв'язок. Незабаром у місті знову мають відновити роботу великі супермаркети.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у додатку "Дія" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків у результаті російської агресії, що дозволить у майбутньому отримати компенсації.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом