Червоний Хрест допоможе збудувати у Львові тимчасове житло для вагітних

У Львові Товариство Червоного Хреста України розпочало будівництво тимчасового житла для вагітних, які втекли від війни. Крім того, для переселенців уже добудовуються ще два містечка у спальних районах.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У проєкт організація інвестувала 26 млн гривень. Його реалізація стане можливою завдяки підписаному меморандуму між Товариством Червоного Хреста в Україні та Львівською міськрадою. Містечко зведуть у районі вулиці Тракт Глинянський. Будівництво має завершитись до середини липня.

За словами мера Андрія Садового, будувати будиночки почали минулого тижня. "Товариство працює швидко і показує потужну динаміку в проєктуванні, виробництві, доставці, монтажі, збиранні будиночків. Йдеться про інвестиції у 26 мільйонів гривень", - наголосив очільник міста.

Своєю чергою заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач зазначив, що у спальних районах Львова будують ще два містечка для переселенців.

"Обидві (локації), можна сказати, у спальних районах Львова. Обидві дадуть по орієнтовно 350 місць для людей, які переїхали до нашого міста із зон бойових дій. Усі модульні будиночки, нагадаю, безкоштовно надав уряд Польщі. Львів, звичайно, забезпечує комунікаціями, організацією побуту, а також і далі контролюватиме, щоб такі містечка мали все необхідне для якісного життя – від прибирання території до забезпечення безпеки", - розповів чиновник.

Зубач прозвітував, що на вулиці Пулюя завершується будівництво 120 будиночків. Сьогодні там вже збирають меблі, проводиться облаштування та облагородження території – асфальтуються доріжки, встановлюються лавочки та інше.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, перші модульні будинки у Львові почали встановлювати на початку місяця. Після того як відпаде потреба в такому житлі, його можна буде швидко зібрати та передати іншим, хто буде його потребувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом