Будівництво хмарочоса у Протасовому Яру скасовується. Що вирішила Київрада

Депутати Київради проголосували за створення ландшафтного заказника "Протасів Яр", таким чином унеможлививши будівництво житлового комплексу Tourbillon на цій території.

Відповідне рішення підтримали 85-ма голосами, повідомила депутат міської ради Ксенія Семенова у своєму Телеграм-каналі.

"Протасів ухвалили", - написала вона, пізніше додавши, що не виключає позову з боку забудовника, проте сумнівається, що той виграє суд.

Як відомо, до 2007 року земля у Протасовому Яру мала рекреаційне призначення. Проте колишній мер Леонід Черновецький віддав її в оренду ТОВ "Бора". Що характерно, це рішення було ухвалено без участі Київради. Пізніше компанія здала землю в суборенду ТОВ "Дайтон груп". Тому недивно, що у квітні 2021 року Північний господарський суд Києва визнав недійсним договір суборенди між компаніями. У грудні того ж року Касаційний адміністративний суд визнав законним рішення Київради щодо заборони будівництва у парку "Протасів Яр".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за проєктом ЖК Tourbillon мав складатися з трьох веж заввишки по 40 поверхів. Компанію "Дайтона Груп" пов'язують із дніпровськими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Олегом Левіним.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко обіцяв, що Протасов Яр у Києві залишиться зеленою зоною на згадку про загиблого на фронті активіста Романа Ратушного, який боровся із забудовою цього району.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

181

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом