Біля старовинної садиби Зеленських в Києві таки знесли паркан. Фото

Комунальні служби знесли встановлений забудовником паркан навколо історичної будівлі на Тургенєвській, 22 у Шевченківському районі Києва.

Про це у вівторок, 12 жовтня, повідомили на сторінці КП "Київблагоустрій" у Facebook.

За словами представників комунальної організації, забудовник не надав їм дозвільні документи на тимчасове порушення благоустрою та встановлення огорожі. Крім того, фірма проігнорувала розпорядження інспектора прибрати конструкцію, тому за справу взялися співробітники "Київблагоустрою".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будинок на Тургенівській, 22 був побудований у 1890 році, першим його власником став Василь Малін. Пізніше у 1911-15 роках сюди переїхала жити сім'я міщан Зеленських. На сьогоднішній день, це одна з останніх дерев'яних садиб на вулиці, що вціліла. Однак, незважаючи на свій вік і статус, чиновники так і не внесли будинок до списку пам'яток архітектури.

Вже неодноразово робилися спроби зруйнувати садибу. Краєзнавець Антон Короб повідомив, що три роки тому намагалися "відгризти" ліве крило, щоб забезпечити проїзд до новобудови у двір. У липні цього року активісти підняли скандал, коли дізналися, що невідомі приступили до демонтажу даху старовинної садиби. Свої дії будівельники не стали коментувати. За словами депутата Київради Євгенії Кулеби, поліція, яку викликали на місце події, так і не приїхала, щоб зупинити будівельників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом