Апеляційний суд заарештував старовинну садибу Дмитрієва

Садибу Дмитрієва – історичну будівлю, що входить до комплексу на Хорива, 2 у Подільському районі Києва, – заарештував Північний апеляційний господарський суд, задовольнивши позов столичної прокуратури.

Про це написав активіст Дмитро Перов у Facebook.

За його словами, суддя визнав право територіальної громади на пам'ятку, обмеживши можливість її продажу третім особам.

Раніше Подільська райрада для реконструкції будівель на Хорива залучила компанію "Конвалія-Нерухомість" загальною площею 3110 квадратних метрів. Проте компанія не виконала договір та порушила його. Крім того, фірма у 2017 році незаконно зареєструвала на себе садибу Дмитрієва та ще низку об'єктів на Хорива. Сама ж садиба Дмитрієва, попри свій вік та значення, була виключена за рішенням суду із Держреєстру нерухомих пам'яток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, бенефіціаром та засновником компанії є Вікторія Рогач, а керує нею – Роман Шингур. Фірму пов'язують із колишнім головою Центрвиборчкому Михайлом Охендовським.

Минулого року Шостий апеляційний адміністративний суд виключив із Держреєстру одразу п'ять пам'яток архітектури, які входили до складу комплексу на Хорива.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом