Апеляційний суд дозволив забудову біля Чкаловського скверу в Києві

Північний апеляційний господарський суд відновив договір оренди земельної ділянки біля самого скверу імені Чкалова на розі вулиць Олеся Гончара та Михайла Коцюбинського у центрі Києва, на якій має розпочатися будівництво.

Про це повідомила радниця мера з питань розвитку міста Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, скарга столичної міської ради не була задоволена цим судом, таким чином суддя залишив без змін рішення попередньої інстанції – Господарського суду Києва.

Балицька підкреслила, що на прийняття такого рішення апеляційному суду знадобився лише один день, хоча Госпсуд розглядав справу близько півроку. У зв'язку з цим вона сумнівається, що останній суд детально зміг проаналізувати ситуацію і толком не розібрався в ній. При цьому не були враховані порушення самого забудовника. Йдеться як про договір оренди, так і про порушення ним законодавства.

Балицька не виключає, що Київрада буде готувати касаційну скаргу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сквер імені Чкалова знаходиться біля вулиць Гончара та Коцюбинського, зелена зона була розбита тут майже сто років тому.

Ще у 2005 році Київрада проголосувала за виділення будівельної компанії двох земельних ділянок, розташованих впритул до скверу, для зведення висотки. Забудовник обгородив територію парканом, але будівельні роботи так і не почалися.

Уже в 2018 році ця земля пішла в суборенду до іншої компанії "Ділайвест", але і вона нічого не побудувала. 15 травня 2020 року договір оренди закінчився.

Місцеві жителі виступають активно проти будівництва тут, вважають, що через нього може постраждати сам сквер.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом