Суд дозволив забудову біля Чкаловського скверу

Господарський суд Києва залишив в силі договір оренди двох земельних ділянок будівельною компанією МЖК Оболонь, які знаходяться в історичній частині столиці біля скверу імені Чкалова.

Як повідомляє видання "Ґрати", відповідне рішення суд виніс у середу, 9 грудня.

Як відомо, сквер імені Чкалова знаходиться біля вулиць Гончара та Коцюбинського, зелена зона була розбита тут майже сто років тому.

Ще в 2005 році Київрада проголосувала за виділення будівельній компанії двох земельних ділянок, розташованих впритул до скверу, для зведення висотки. Забудовник обгородив територію парканом, але будівельні роботи так і не почалися.

Уже в 2018 році ця земля пішла в суборенду до іншої компанії "Ділайвест", але і вона нічого не побудувала. 15 травня 2020 року договір оренди закінчився.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в червні депутати Київради проголосували за рішення про поновлення договору оренди з "Ділайвестом". Компанія планує побудувати біля скверу 14-поверхівку. Підкреслимо, що будівництво заплановано в історичній частині столиці та регулюється спеціальними нормами.

Такий перебіг подій вкрай обурив місцевих жителів. Вони вийшли з акцією протесту, вимагаючи захистити Чкалівський сквер. Кияни скаржаться, що більше зелених альтернатив в мікрорайоні немає.

9 грудня Госпсуд повністю задовольнив позов, визнавши договір автоматично продовженим.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом