Головний архітектор Києва прокоментував будівництво житлового масиву на Оскорках

Реалізація проєкту комплексної забудови житлового масиву на Осокорках має відбуватися відповідно до чинного будівельного і природоохоронного законодавства, при дотриманні вимог міста і його жителів.

Про це розповів в середу, 15 липня, директор Департаменту містобудування та архітектури – головний архітектор Києва Олександр Свистунов, передає пресслужба КМДА.

"Позиція столиці не змінилася. Будь-який забудовник, заходячи в місто, повинен ставитися до нього з повагою. Ми завжди говоримо про обов'язкове забезпечення майбутніх мешканців повною соціальною інфраструктурою: школами, садочками, лікарнями, парками, місцями для паркування автотранспорту тощо", – зазначив Свистунов.

Після вивчення поданих матеріалів фахівці висловили свою професійну думку і наголосили на важливості освоєння території для міста. Логічним завершенням архітектурно-містобудівної ради стане протокол за результатами засідання, в якому будуть вказані всі рекомендації. Експерти підтримали думку про необхідність добудови будинків, які вже почали зводити за рахунок інвесторів, для забезпечення квартирами всіх вкладників (а таких близько 450) і запропонували переробити більшу частину проєкту відповідно до сучасних вимог, адже представлені об'ємно-планувальні рішення нової території відверто застаріли.

"Об'єкти будівництва, які суттєво впливають на містобудівну ситуацію в місті обов'язково повинні бути представлені на архітектурно-містобудівній раді. Забудовники повинні працювати прозоро, без шкоди місту і йти на діалог. Кияни мають право знати, як буде освоюватися територія столиці. Адже Київ, перш за все, повинен бути містом, комфортним для його жителів", - заявив головний архітектор столиці.

Члени архітектурно-містобудівної ради зазначили, що ця територія дуже цінна для столиці і має свій неповторний ландшафт. Тому необхідно приділити особливу увагу об'ємно-планувальним рішенням для комфортного проживання майбутніх мешканців, з огляду на сучасні вимоги та тенденції світової і європейської практики. Житловий комплекс повинен бути самодостатнім, а не стати додатковим навантаженням на вже існуючу соціальну, інженерну і транспортну інфраструктуру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Департамент містобудування та архітектури КМДА передали новий ескізний проєкт житлового масиву ПАТРІОТИКИ НА ОЗЕРАХ на Осокорках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом