Глава ДІАМ розповів, як відбувається набір співробітників

У Держінспекцію архітектури та містобудування вже призначені на посади 44 фахівця, всього переможцями конкурсу визначено 88 осіб.

Про це розповів глава відомства Семен Кривонос, передає прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Підкреслюється, що в ДІАМ триває конкурс на 299 вакантні посади, який був оголошений у кінці червня.

"Зацікавленість у вакансіях – досить висока. Менш ніж за місяць ми отримали 1790 заявок на участь у конкурсі. Відбираємо дуже ретельно. Також НАБУ в межах підписаного з інспекцією і Мінрегіоном меморандуму надає інформацію щодо можливих корупційних ризиків кандидатів. Зараз йде конкурс на заняття 87 вакантних посад державної служби. На участь в конкурсі щодо цих вакантних посад подали понад 900 заявок", - повідомив Кривонос.

Зазначимо, прийом заявок на вакантні посади проходив з 24 червня по 2 серпня, зараз триває обробка і відбір кандидатів. Загальна штатна чисельність нового державного органу складе 660 одиниць. Після заповнення 30% штатних одиниць, а це – 198 посад, окремим розпорядженням уряду ДІАМ розпочинає виконання своїх функцій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабмін наділив Держінспекцію архітектури і містобудування ще однією функцією. Так ДІАМ визначено органом державного ринкового нагляду за будівельною продукцією.

19 травня під час засідання Кабінету міністрів України главою ДІАМ офіційно призначено Семена Кривоноса. У Мінрегіоні зазначили, що ДІАМ – це єдиний центральний орган виконавчої влади, який реалізовуватиме політику у сфері держархбудконтролю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом