Глава Держгеокадастру розповів, що буде з тими, хто незаконно приватизував землю

Громадяни, які незаконно приватизували землю, будуть мати можливість добровільно її повернути, щоб уникнути суворого покарання.

Про це заявив голова Держгеокадастру Роман Лещенко, передає AgroPolit.com.

"Наше основне завдання – повернути такі земельні ділянки, які були незаконно виведені з державної власності. Для осіб, які взяли участь у таких сумнівних операціях, буде можливість добровільного повернення земель, які були незаконно приватизовані... У Кримінально-процесуальному кодексі є таке поняття , як угода зі слідством. Це коли особи, які здійснювали правопорушення з метою уникнення відповідальності, в тому числі і позбавлення волі, повертають державі вкрадене і отримують покарання, значно менше, ніж могло б бути, якби факт порушення довели в суді і людина отримала вирок", – підкреслив Лещенко.

Він зазначив, що буде застосовуватися і кримінальна відповідальність, зокрема, позбавлення волі, в тому числі довічні терміни, тому що збитки, завдані державі, вимірюються мільярдами гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні за сім років в рамках безкоштовної приватизації структурних підрозділів Госгеокадастра в приватну власність громадян України передали близько 690 тис. Га земель, з них 235 тис. га – учасникам АТО. При цьому під час аудиту були виявлені факти подвійної приватизації.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом