Глава ДАБІ змінив керівників в кількох областях через порушення

Глава ДАБІ Сергій Галіцин через систематичні порушення і скарги в Київській, Одеській та Львівській областях прийняв рішення змінити керівників територіальних відділень.

Про це повідомили в пресслужбі Держархбудінспекції.

Як зазначається, були затримки в розгляді дозвільних документів, безпідставні відмови, несвоєчасне відпрацювання звернень про реєстрацію повідомлень про початок виконання будівельних робіт та реєстрації декларацій про готовність об'єктів до експлуатації, що надходять на розгляд через електронну систему.

Найбільший список нерозглянутих звернень по об'єктах, розташованих на території Київської, Одеської та Харківської областей. При цьому найбільше скарг надходило на чиновників з Департаменту у Львівській області: вони затягували дозвільні процедури, а в однакових пакетах фіксувалися "нові" порушення, повідомили в пресслужбі.

Глава ДАБІ, враховуючи ситуацію, що склалася, вирішив змінити керівників цих територіальних відділень. Новопризначені керівники мають опрацювати всі звернення і відзвітувати до кінця березня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Галіцин заборонив надавати забудовникам відмови у видачі дозволів з причин, які не були зазначені в попередніх відмовах. Тепер кожен виявлений факт відмови без надання професійної консультативної допомоги розглядається в контексті неналежного виконання службових обов'язків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом