Гігантський МАФ на Лісовому масиві у Києві збудували без дозволів

У Києві на вулиці Миропільській, 29 впритул до житлового будинку збудували величезний МАФ без будь-яких дозвільних документів.

Як повідомив депутат Київради Дмитро Білоцерковець у себе у Facebook, земля під МАФом перебуває у приватній власності. Проте Департамент містобудування та архітектури КМДА не укладав договори пайової участі на зазначені об'єкти.

Крім того, споруду розмістили за 40 см від торцевої стінки на інженерних комунікаціях, а знизу пролягають труби дощової каналізації, тепломережа та водогін. Під час будівництва було зрізано дерева, знищено чагарники.

Місцева мешканка Ольга Калініна розповіла, що заливали фундамент 5 грудня, вночі: на цей час сюди приїхали кілька бетономішалок.

Жителі сусідніх будинків обурилися, коли на зеленому газоні за ніч виріс величезний кіоск. Кияни залишили на стінах МАФу написи: "Геть одоробло!" та "Геть незаконну забудову!".

У Київраді було створено робочу групу щодо вирішення цього питання, а депутат Білоцерковець підготував звернення на ім'я мера Віталія Кличка з проханням винести на засідання Постійної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Харкові під виглядом реконструкції квартири збудували магазин площею 1200 квадратних метрів. дозвіл на реконструкцію квартири у 60 "квадратів" видала раніше ДАСІ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом