Генплан Миколаєва: визначено ключові напрями

У Миколаєві реалізується під егідою Європейської економічної комісії ООН унікальний проєкт #UN4Mykolaiv, до якого залучили найкращих світових архітекторів та фахівців із містобудування.

Про це повідомили у пресслужбі мерії Миколаєва.

Як заявив мер Олександр Сенкевич, план відновлення та розвитку Миколаєва може стати успішним прикладом для інших населених пунктів країни, зруйнованих російськими окупантами. Перша фаза #UN4Mykolaiv тривала шість місяців. За цей час експерти провели ґрунтовний аналіз міста та визначили основні принципи, на яких базуватиметься Генплан. З огляду на те, що війна триває і ситуація постійно змінюється, команда розробила динамічну методологію аналізу проблем, викликаних військовою агресією, а також актуальних для міста до війни.

В рамках #UN4Mykolaiv йде робота над створенням 5 еталонних пілотних проектів за такими стратегічними напрямками: житловий мікрорайон, культура та спадщина, промисловість та набережна, інноваційний район, зелені та громадські простори.

Мер зазначив, що важливим аспектом розробки Генплану Миколаєва є активна участь товариства та експертної спільноти міста. Зібрано та проаналізовано близько 15 тисяч пропозицій миколаївців з приводу бачення майбутнього міста. Продовжуються громадські обговорення із залученням фахівців у галузі архітектури та містобудування Миколаєва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, до розробки Генплану Миколаєва залучили італійську студію One Works . Було проаналізовано поточну ситуацію та нормативну базу, визначено основні виклики та проблеми, які має вирішити майбутній генплан, попередньо окреслено основні точки міського розвитку на думку самих жителів Миколаєва. Мерія продовжує опитування мешканців, намагаючись дізнатися їхню думку про те, як має виглядати місто після війни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

153

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом