Епопея з "Домом-монстром" триває: Верховний Суд відмовився закривати справу

Справу про скандальне будівництво ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва продовжить розглядати Північний апеляційний господарський суд.

Про це написав у себе в Facebook секретар столичної міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу київської влади і підтвердив, що суперечка носить суто господарський характер, незважаючи на спроби затягнути процес.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, історія з будівництвом цього ЖК, більш відомого як "Будинок-монстр" на Подолі, почалася ще у 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але у 2014 році стало ясно, що забудовник Пателі Лізинг вирішив зробити будинок значно вищим.

У 2019 Господарський суд Києва дозволив знесення надбудови вище восьмого поверху, але вже в 2020 році Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва.

Будівництво "Дому-монстра" стало можливим завдяки повідомленню про зміну даних в дозволі на будівництво, що було зареєстровано 28 листопада 2012 року, передають "Наші Гроші". Важливо знати, що на той момент ДАБІ України не мала права реєструвати таке повідомлення, оскільки це мав зробити орган, що видав дозвіл. А це була Інспекція ДАБК в Києві, а не ДАБІ України.

Але навіть після повідомлення про зміни на вул. Нижній Вал, 27-29 будувався не житловий будинок, а офісний центр з готелем, де були апартаменти і не було передбачено квартир. Інвестори купували у забудовника саме апартаменти, а не житлові квартири, про що свідчать укладені з ними інвестиційні договори, які заборонено використовувати при інвестуванні в будівництво житла.

Зазначимо, що Верховний Суд вже повертав цю справу на розгляд апеляційного суду, судді якого нерідко брали самовідвід.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом