Експерти розпочали обстеження будівель, які постраждали від російських бомб

В Україні розпочали обстеження будівель та споруд, які постраждали внаслідок агресії з боку росії.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад та території Наталія Козловська, передає пресслужба відомства.

За її словами, обстеження проводиться з метою визначення будівель та можливості їх подальшої експлуатації, їх ремонту чи демонтажу. Сьогодні перша група експертів обстежує Київську область.

"Внаслідок збройної агресії Росії в Україні було пошкоджено та знищено тисячі житлових будинків, шкіл, лікарень, об'єктів критичної інфраструктури", - уточнила Козловська.

Обстеження проводять експерти, які отримали відповідну кваліфікацію та сертифікати, що її підтверджують. Обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та споруд відбувається лише після процесу розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в Україні вже почали впроваджувати план відновлення зруйнованих об'єктів, і, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, він складатиметься з трьох етапів.

Так, в Ірпені вже почали зводити тимчасові переправи на місці зруйнованого мосту. Після завершення бойових дій тут буде відновлено електро та водопостачання. Останній третій етап включає остаточне відновлення всіх об'єктів: як інфраструктури, так і житлових будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом