Доступне житло: з держбюджету профінансували тільки один договір

В Україні за дев'ять місяців цього року за державними програмами отримали житло 400 сімей, при цьому тільки один договір був профінансований з держбюджету.

Про це повідомили в пресслужбі Держмолодьжитла.

У фонді зазначили, що в цьому році фінансування житлових програм було мізерним. Однак, незважаючи на це, були укладені 400 договорів. Головним чином фінансове наповнення здійснювалося з місцевих бюджетів.

Так, за дев'ять місяців молоді сім'ї залучили 209 довгострокових кредитів. При цьому, 118 – за рахунок місцевих бюджетів, 91 – за рахунок статутного капіталу Госмолодежьжілья, з держбюджету не виділили нічого.

Реалізація програми "Доступне житло" стала можливою завдяки також місцевим бюджетам. З держбюджету на це також нічого виділено не було. Всього за дев'ять місяців надали 59 підтримок за даною програмою. Пільгове кредитування для інших категорій населення здійснювалося завдяки фінансуванню місцевих бюджетів.

Якщо підвести підсумок, то в цілому держава профінансувала лише один договір, місцеві бюджети - 308, Держмолодьжитла - 91.

За словами голови правління фонду Сергія Комнатного, показники реалізації житлових держпрограм явно недостатні. При цьому, за його словами, відсутність належної уваги з боку держави лише підігріває соціальну напруженість у суспільстві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, біля Офісу президента 8 вересня мітингували переселенці з тимчасово окупованих територій, вимагаючи відновлення програми "Доступне житло" і фінансування пільгового кредитування під 3%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом