Біля Офісу Зеленського мітингують переселенці, вимагаючи відновити житлові програми. Фото

Біля Офісу президента України у вівторок, 8 вересня, мітингують переселенці з тимчасово окупованих територій, вимагаючи відновлення програми "Доступне житло" і фінансування пільгового кредитування під 3%.

Як передає Укрінформ, в мітингу беруть участь близько сотні людей. Основна вимога мітингувальників - відновити фінансування житлових програм для переселенців до кінця 2020 року. За словами організаторів, на такі житлові програми кошти в Україні виділяються, але потім вони використовуються для інших цілей.

Організатори закликають владу до діалогу і пропонують утворити міжвідомчу комісію або координаційний комітет для вирішення житлових проблем ВПО, які, за їхніми словами, не вирішуються вже шість років.

Вони також запропонували владі створити окрему програму "Тимчасове житло для ВПО", добудувати довгобуди і використовувати квартири у них для житлових програм, залучити на програми кошти від іноземних донорів та створити спеціалізовані кооперативи для будівництва житла для переселенців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабмін змінив порядок надання пільгових кредитів на придбання житла – 14,6 млн грн в рівних частинах спрямовані на пільгове кредитування переселенцям і учасників АТО/ООС.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом