"Доступна іпотека 7%": підбили підсумки роботи програми за місяць

За місяць роботи державної програми "Доступна іпотека 7%" підписали 59 договорів.

Відповідну інформацію станом на 2 квітня надали у Фонді розвитку підприємництва, повідомила представник президента і член наглядової ради Укрексімбанку Вікторія Страхова.

Так, згідно з наданою інформацією, в банки, які працюють за даною програмою, надійшло 212 заявок. Погодили приблизно 28% заявок на 43 млн гривень. 6% заявок фінустанови відхилили, інші знаходяться в процесі обробки. Середній кредит склав 739 тисяч гривень. У програмі беруть участь 9 банків, але кредити поки видали лише 7: ПриватБанк, Ощадбанк, Банк Альянс, Укргазбанк, Банк Глобус, ОТП Банк, Кредобанк.

Більшість кредитів українці оформляли для купівлі нерухомості у Київській області, у Києві та Харківській області.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, держпрограма "Доступна іпотека 7%" стартувала 1 березня. У цей день Укргазбак, ОТП Банк і банк "Глобус" видали перші три кредиту українцям на купівлю житла.

Згідно з умовами, кредит можна буде отримати строком до 20 років, з мінімальним першим внеском 15% вартості предмета іпотеки. Максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту становить 0,5% від суми кредиту і додатково 0,5% річних гарантії Фонду в разі використання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом