До кінця року на Київщині встигнуть відновити лише 6% будинків

Російські окупанти зруйнували на Київщині 4835 приватних будинків, а до кінця року вдасться відновити лише близько 6% з них.

Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, посилаючись на дані, надані органами місцевого самоврядування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Станом на сьогодні на Київщині повністю зруйновано 4 835 приватних будинків та 13 292 частково пошкоджено, повністю зруйновано 161 багатоповерхівку та 975 частково пошкоджено. Житла потребують 11 319 сімей. До кінця 2022 року планують відбудувати 280 приватних будинків.

Також він повідомив, що для мешканців збудують 560 нових будинків площею від 70 до 120 квадратних метрів. Будівництво стало можливим завдяки затвердженій співпрограмі "Відновлення приватних будинків".

Як зазначив Кулеба, насамперед планують забезпечити житлом сім'ї загиблих чи поранених захисників України, багатодітні сім'ї, осіб пенсійного віку, вагітних жінок, осіб з інвалідністю тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, на сесії Київської обласної ради у четвер, 23 червня, депутати проголосували за дві програми, які допоможуть людям, які втратили житло через російську агресію, знову знайти свій будинок. Зокрема, одна із програм передбачає викуп вільних квартир у забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом