До е-системи внесли вже 130 тисяч об'єктів будівництва – Мінрегіон

До Єдиної держелектронної системи у сфері будівництва внесли вже близько 130 тисяч об'єктів будівництва, сама ж е-система налічує вже близько 25 тисяч користувачів.

Про це розповіла голова Мінрегіону Олексій Чернишов, повідомляє у понеділок, 8 листопада, пресслужба відомства.

За його словами, диджиталізація будівельної галузі – є одним із найважливіших елементів реформи містобудування, оскільки з її допомоги можна суттєво зменшити корупційні ризики.

"Завдяки цифровізації будівельних послуг оптимізовано час обробки заяв. Наразі інспектори через ЄДЕСБ обробляють 99% звернень протягом 24 годин. Такі показники демонструють успішні результати реформування системи", - наголосив Чернишов.

Міністр розповів, що до е-системи вже внесли 590 тисяч документів та подали 40 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінцифри провело опитування серед користувачів порталу "Дія", в якому переважна більшість респондентів позитивно оцінили якість будівельних послуг. Перші будівельні послуги було запущено на порталі у жовтні минулого року. За словами міністра Чернишова, на порталі "Дія" можна отримати 11 електронних послуг у сфері будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом