Більшість користувачів "Дії" задоволені якістю будівельних послуг – Федоров

Переважна більшість опитаних користувачів порталу "Дія" позитивно оцінили якість будівельних послуг.

Про це в понеділок, 1 листопада, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

За його словами, загалом було опитано 25 тисяч осіб, з них 74% (18,3 тисячі користувачів) заявили, що задоволені роботою з будівельними е-послугами, 22% (5,3 тисячі користувачів) - назвали їх задовільними.

При цьому 77% опитаних вважають, що електронні будівельні послуги на порталі сприяють зменшенню корупційних ризиків у будівництві, оскільки унеможливлюють людський фактор.

"Будівельна сфера була однією з найкорумпованіших в Україні. Цифровізація зробила процес будівництва прозорим та зручним. У рамках реформи ліквідовано одну з найбільш корумпованих організацій — ДАБІ. Більше місяця вже замість неї працює Державна інспекція архітектури та містобудування України", – написав Федоров.

Глава Мінцифри зазначив, що сьогодні для оформлення необхідних дозволів уже не треба оббивати пороги кабінетів, збираючи довідки. Тепер достатньо подати заяву у "Дію", яка протягом 10 хвилин автоматично потрапить на розгляд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що через портал "Дія" в е-системі можна отримати 11 послуг у сфері містобудування. За допомогою електронної системи можна отримати дозвіл на виконання будівельних робіт, декларацію про готовність об'єкта СС1 до експлуатації та будівельний паспорт. При цьому функціонал постійно оновлюється і надалі кількість опцій ще зросте.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом