Для покинутих забудовниками ЖК розроблять спрощену систему введення в експлуатацію

За розробку системи спрощеного введення в експлуатацію недобудованих житлових комплексів, які покинули недобросовісні забудовники, взялося Міністерство внутрішніх справ і Київська міська держадміністрація.

Про це розповів заступник голови МВС Антон Геращенко, повідомили в пресслужбі Міністерства.

"Наш план такий: разом з КМДА, з новим керівником Державного архітектурно-будівельного контролю розробити спрощену систему введення в експлуатацію тих будинків, які були покинуті забудовниками, де неможливо в існуючому порядку довести справу до кінця, але там вже живуть люди", - повідомив чиновник.

Він розповів, що відвідав ЖК, що будувала сумнозвісна компанія Анатолія Войцеховського Укогруп і поспілкувався з інвесторами, яких обдурив забудовник. При цьому в деяких комплексах в жахливих умовах зараз вже живуть люди. Йдеться про Деміївський квартал.

За словами Геращенко, тут вже близько п'яти років живуть люди, вимушені опалювати квартири дровами, переплачують за електроенергію, немає тут каналізації.

"Зараз ми готуємо експериментальну схему через процедуру банкрутства. Міська влада забирає права у забудовника, який покинув об'єкт, і пропонує іншим забудовниками завершити проєкт", - додав Геращенко.

У соцмережах вже писали, що через опалення Деміївського кварталу дровами тут сталася сильна пожежа: горів димохід дров'яної котельні. Він йде по утепленому фасаду. Пожежники прибули вчасно і загасили вогонь. І довели до відома мешканців інформацію – дивом не загорівся утеплювач. Якби це сталося, будинок перетворився б в палаючу свічку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київську міську держадміністрацію зобов'язали добудувати ЖК Деміївський квартал – один з проблемних об'єктів Анатолія Войцеховського. Відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд.

КМДА має завершити будівництво без додаткових залучень коштів з боку інвесторів. При цьому суд визнав, що столичні чиновники проявили бездіяльність щодо організації роботи по завершенню проблемного будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом