КМДА зобов'язали добудувати один із будинків Войцеховського

Київську міську держадміністрацію зобов'язали добудувати ЖК Деміївський квартал – один із проблемних об'єктів Анатолія Войцеховського. Відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд.

Як повідомляють "Наші Гроші", КМДА має завершити будівництво без додаткових залучень коштів з боку інвесторів. При цьому суд визнав, що столичні чиновники проявили бездіяльність щодо організації роботи із завершення проблемного будівництва.

Так, КМДА, згідно зі своїми повноваженнями, повинна була проконтролювати роботу забудовників ТОВ "СБ ЛТД" та ТОВ "Укрміськбудхолдінг". Після того, як суд визнав неспроможність забудовника, влада Києва мала організувати роботу з добудови ЖК.

Замість цього КМДА проводило зустрічі з інвесторами, різні засідання та наради, що фактично не мало ніякої практичної користі.

Зазначається, що ЖК Деміївський квартал був одним із 40 об'єктів, які намагалася збудувати група компаній "Укогруп" Анатолія Войцеховського.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Печерський райсуд Києва відмовився задовольняти клопотання слідчого поліції про заочний арешт Войцеховського, якого підозрюють в організації масштабного незаконного будівництва у столиці.

Квартири в "будинках Войцеховського" продавалися на вигідних умовах – клієнтам пропонувалася розстрочка на 3 роки, ціна була нижчою за ринкову. Схема зламалася у 2014 році після зміни влади.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

160

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом