Директору однієї з компаній Укогруп Войцеховського дали п'ять років умовно

Директора компанії Континентбуд, яка входила до складу корпорації Укогруп Анатолія Войцеховського, Валерія Гошуренка Деснянський райсуд Києва засудив до п'яти років умовно.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідне рішення суд прийняв 21 вересня. Гошуренко визнав себе винним в організації незаконного будівництва ЖК Перлина Троєщини на Закревського. Він також заявив, що знав про всі нюанси даного будівництва. Крім того, директор Континентбуду зізнався в підробці документів і привласненні двох мільйонів гривень. Під час слідства Гошуренко розповів, що виконував все за вказівкою керівництва Укогруп.

В результаті суд засудив його до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з позбавленням права на рік займати посади у сфері будівництва. Йому встановлено випробувальний термін - 2 роки.

Як відомо, Укогруп була створена в результаті злиття будівельно-профільних, фінансових і девелоперських структур, багато з яких працювали на ринку з 1998 року. Протягом більше десяти років корпорація звела 40 незаконних ЖК у Києві. Войцеховський "умів" домовитися з контролюючими органами, розповів один з колишніх співробітників Укогруп.

Квартири в "будинках Войцеховського" продавалися на вигідних умовах - клієнтам пропонувалася розстрочка на три роки, ціна нижче ринкової. Схема зламалася у 2014 році після зміни влади.

Нещодавно НЕРУХОМІ писали про ЖК Парк Хіллс – спадщину компанії Сіті Груп, яку також очолював Войцеховський. Зараз ЖК намагаються добудувати своїми силами постраждалі інвестори.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом