ДІАМ за тиждень опрацювала понад 1300 документів – Мінрегіон

Працівники Держінспекції архітектури та містобудування за перший тиждень своєї роботи змогли обробити понад 1300 документів.

Про це повідомила заступниця глави Мінрегіону Наталія Козловська, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, ДІАМ в перший тиждень своєї роботи показала достатню ефективність: зареєструвала 700 повідомлень на початок роботи, видала 135 дозволів, зареєструвала близько 400 декларацій, зараз опрацьовує 50 сертифікатів готовності.

Коментуючи останні тижні "гіперактивної роботи" ДАБІ, Козловська списала це на "побоювання ринку", що забудовники не знали, як буде працювати нова структура. Однак, як наголосила чиновниця, побоювання були марними, ГІАГ відразу активно включилася в роботу.

Щодо деяких кричущих дозволів, виданих Держархбудінспекцією, Козловська зазначила, що у нової структури є всі повноваження, щоб зупинити резонансні і скандальні дозволи.

"Якщо за результатами перевірок виявлять порушення, то видані раніше дозвільні документи будуть анульовані", - повідомила Козловська.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава Мінрегіону Олексій Чернишов пообіцяв, що роботу ДАБІ чекає масштабна перевірка. Так, аналіз діяльності ДАБІ буде проведено не тільки за останні два тижні, а й за весь час її існування.

За два тижні співробітники інспекції виконали двомісячну норму – видали близько 400 дозволів. За словами експертів, багато з них суперечать нормам закону.

ДІАМ приступила до виконання своїх функцій з 15 вересня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом