ДІАМ за перші дні роботи допустила 25 порушень законодавства – експерт

Держінспекція містобудування та архітектури за перші три дні своєї роботи допустила щонайменше 25 порушень законодавства, які вдалося виявити завдяки Єдиній державній електронній системі у сфері містобудування.

Про це повідомив експерт Георгій Могильний у себе в Facebook.

За його словами, всі порушення, які допустила ДІАМ – однотипні і стосуються повернення на доопрацювання повідомлень про початок виконання будівельних робіт.

"Хоча ані закон, ані підзаконні акти, не передбачають повернення повідомлень на доопрацювання", – підкреслив Могильний.

За підрахунками експерта, два повернення були в перший день роботи інспекції, шість у другій і ще сімнадцять у суботу. Аргументованість повернень була різною.

Наприклад, абсурдною була відмова по об'єкту у Харківській області у селі Лісове на вулиці Менделєєва 23, 25. У підставі відмови, як цитує Могильний, було "Просимо внести у повідомлення про початок будівельних робіт повну адресу місця розташування об'єкта: область, місто, район, вулиця і номер будинку ". При цьому у картці була вказана повна адреса.

"Абсурдність ситуації в тому, що голова ДІАМ Семен Кривонос активно лобіює тотальну дерегуляцію та лібералізацію, рекламуючи катастрофічний законопроєкт 5655, як велику перемогу. І при цьому ДІАМ незаконно повертає єдиний документ, подача якого автоматизована і повернення взагалі неможливе", - заявив Могильний.

Він також додав, що раніше ДАБІ "грішила" тим, що використовувала такі порушення для "вимагань на місцях".

"Навіть ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБК акцентувала увагу на неприпустимість таких порушень і тодішня в.о. голови ДАБІ видавала розпорядження з вимогою не зловживати поверненням того, що повертати заборонено", – підкреслив експерт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ДІАМ 16 вересня видала перший дозвільний документ, необхідний для проведення будівельних робіт у Добропільської школі №19 у Донецькій області. Як зауважив Могильний, співробітники держінспекції ще не встигли розібратися в назвах документів, якими займаються, переплутавши повідомлення з дозволами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом