ДІАМ видала перший документ. Не обійшлося без конфузу

Новостворена Державна інспекція архітектури і містобудування видала перший дозвільний документ, необхідний для проведення будівельних робіт у Добропільській школі №19 у Донецькій області.

Про це написав у четвер, 16 вересня, глава Держінспекції Семен Кривонос у себе в Facebook.

За його словами, завдяки отриманому дозволу можна буде почати капітальний ремонт харчоблоку у школі Добропілля на Донеччині.

"Сьогодні їх заява стала першою, яку ми отримали через електронну систему. І першою, яку ми за кілька годин підтвердили, після обробки і ретельної перевірки головним інспектором будівельного нагляду ДІАМ Віктором Злобою", – написав Кривонос.

Він сподівається, що в школі швидко проведуть будівельні роботи і поліпшать умови.

Тим часом, експерт в сфері містобудування Георгій Могильний зазначив, що перший робочий день новоспечених співробітників ДІАМ не пройшов без конфузів. Так, за його словами, вони поки не встигли розібратися в назвах документів, якими займаються.

"Спочатку на офіційному сайті заявляють "видала перший дозвільний документ - про початок виконання будівельних робіт". Але "про початок виконання будівельних робіт" є лише повідомлення, а це не дозвільний документ, його не видають. Потім пишуть "дозвіл", але дозвіл має бути "на виконання будівельних робіт". Але це тільки їх перший робочий день – я в них вірю, згодом вони здатні вивчити навіть назви різних документів і процедур", – підкреслив Могильний.

Він також зазначив, що розпіарена Єдина державна електронна система в містобудуванні так повноцінно і не запрацювала – ніякі документи в ній так і не з'явилися.

Могильний також перевірив і декларацію інспектора Злоби, яка виявилася кристально чистою в прямому сенсі слова. "2020 рік він взагалі прожив без грошей - ні заробітку, ні накопичень, ні роботи", - підкреслив експерт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 15 вересня Кабмін схвалив запуск Держінспекції архітектури і містобудування. Уряд погодився з Міністерством розвитку громад і територій про можливість здійснення Державною інспекцією архітектури і містобудування повноважень і виконання функцій з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

В останні два тижні роботи ДАБІ виконала двомісячну "норму" з видачі дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом