Держінспекції містобудування призначили нового керівника

На засіданні Кабінету міністрів у середу, 2 грудня, призначили Сергія Прохорова на посаду першого заступника голови Державної інспекції містобудування (ДІМ). Оскільки у даного відомства немає керівника, Прохоров тимчасово його очолить.

Про кадрові призначення під час засідання уряду повідомив народний депутат Василь Мокан.

Як відомо, Прохоров пропрацював в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області близько 10 років. Два роки він був першим заступником голови Козятинської районної держадміністрації.

За словами очільника Мінрегіону Олексія Чернишова, призначення керівника Держінспекції містобудування – важливий крок реформи будівельної сфери.

"Сподіваюся, що новий глава ДІМ в короткі терміни зможе налагодити роботу цього органу. Адже і галузь, і суспільство вже давно чекають на конструктивні зміни у сфері містобудування. Ми докладаємо максимум зусиль для прискорення реформи і завершення етапу ліквідації ДАБІ, як одного з найбільш корумпованих органів в цій сфері", – заявив міністр.

Підкреслимо, що в рамках реформи сфери будівництва, яка передбачає ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції, у березні 2020 року було створено Державну інспекцію містобудування, на яку покладено контрольно-наглядові функції в будівництві та Державна сервісна служба містобудування, яка має виконувати реєстраційні функції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, уряд 22 жовтня відсторонив главу ДІМ Юрія Васильченка та керівника Держсервісбуду Олексія Башкірова від займаних посад. 25 листопада новим керівником Державної сервісної служби містобудування було призначено Наталію Дюжилову.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом