Чорні реєстратори віддали забудовникам території майбутніх заказників під Києвом

Чорні реєстратори віддали під забудову територію майбутніх заказників "Печера Геонавт" та "Ірпенський затишок".

Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі.

"Печера Геонавт" розташована на території Козинського лісництва. Тут на ділянці площею 8 гектарів збираються збудувати котеджне містечко. Як зазначають екологи, ця печера – єдина у Київській області природного походження. Вона має довжину близько 60 метрів. І якщо тут почнеться будівництво, печера буде просто знищена.

Схожа ситуація спостерігається і з територією майбутнього заказника "Ірпенський затишок". Тут ділянку соснового лісу площею 15 гектарів, що у володінні Київського лісгоспу, віддали без відома керівництва лісництва під забудову житловими висотками.

"Взагалі влада в Ірпені давно вже перейшла до забудовників, і незабаром це колись зелене місто повторить сумну долю Києва", - заявили у Київському еколого-культурному центрі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проти головного архітектора Ірпеня Михайла Сапона порушили кримінальну справу за видачу містобудівних умов та обмежень для будівництва ЖК Author по вулиці Чехова, 25. Також раніше Держінспекція архітектури та містобудування виявила масу порушень у ході перевірки відділу містобудування викнокому Ірпенської міськради за 2020 рік.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом