Черкаського забудовника оштрафували за несплату податків

У Черкаській області будівельний підрядник, який виконував замовлення комунальних підприємств, ухилився від сплати 2,4 млн. гривень податків, тепер буде змушений заплатити штраф.

Відповідне рішення виніс Черкаський районний суд, повідомляє 368.media.

Як стало відомо, місцевий підприємець Роман Нікіцький з жовтня 2015 року до грудня 2016 року ухилився від сплати податку на додану вартість у сумі 1,05 млн гривень та податку з доходів фізичних осіб на суму 1,36 млн гривень. Він також не подав до 10 жовтня 2015 року до Черкаської ОДПІ заяву про реєстрацію платником податку на додану вартість, як це передбачено Податковим кодексом. У цей час Нікіцький виконував підряди від департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

Надалі, виконуючи підряди численних комунальних підприємств, підприємець як платник податку на додану вартість не нараховував податкових зобов'язань та не сплачував їх до бюджету.

20 вересня 2022 року Черкаський районний суд Черкаської області визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 212, ч.1 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК та призначив покарання у вигляді штрафу у 34 тис. гривень.

Як зазначає видання, згідно з реєстром юридичних осіб Роман Нікіцький очолює політичну партію Черкаської крайової організації Української республіканської партії. Також йому належать будівельні компанії ТОВ "Черкасиміськбудпроект" та ТОВ "Мілабуд".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, одного з найбільших забудовників Київської області Андрія Мартинова запідозрили у відмиванні грошей та несплаті податків в особливо великих розмірах. Забудовник декларував доходи від продажу квартир та нежитлових приміщень у Києво-Святошинському районі як фізособу, хоча мав оформити підприємницьку діяльність. У результаті за два роки з 2019-го до 2021-го він недоплатив 140 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом