Черговий суд заборонив Інтергал-Буду будувати ЖК La Mer в Одесі

Південно-Західний апеляційний господарський суд в ході засідання 18 січня підтримав позицію прокуратури і відмовив будівельній компанії "Інтергал-Буд" в проханні зняти арешт з земельної ділянки та відновити будівельні роботи на 13 ст. В. Фонтану, де зводиться ЖК La Mer.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, таким чином, Інтеграл-Буд отримав дві заборони в рамках двох судових справ на проведення будівельних робіт.

У вересні 2020 року в Одеський окружний адмінсуд звернувся одесит з проханням скасувати містобудівні умови і обмеження на будівництво нібито підпірної стіни. В якості забезпечення позову суд заборонив забудовнику проводити підготовчі та будівельні роботи на місці будівництва. За місяць, у жовтні 2020 року, в Господарський суд Одеської області звернувся прокурор з метою визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 1 га на 13 ст. В. Фонтану і зобов'язати фірму "Інтеграл-Буд" повернути землю Одеській міськраді. В рамках забезпечення даного позову суд також заборонив проводити будівельні роботи і наклав арешт на земельну ділянку.

Крім того, як повідомляли НЕРУХОМІ, паралельно з цим забудовник судиться з департаментом архітектури Одеської міськради і хоче змусити чиновників мерії внести до реєстру нібито наявні містобуди на будівництво житлового будинку.

Ще в жовтні 2019 року Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівельні роботи в районі 13-й станції Великого Фонтану. Тим часом, забудовник доводить, що дозвіл на будівельні роботи не можна скасувати через відсутність реєстрації МУО.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом