Чергова афера з квартирами для військових: САП направила справу до суду

До суду направлено кримінальне провадження у справі про закупівлю квартир для військовослужбовців Національної гвардії в ЖК Forest Land – однієї з новобудов Бучі під Києвом.

Про це пише "Слово і Діло", посилаючись на повідомлення спецалізірованной антикорупційної прокуратури.

Як зазначають правоохоронці, обвинуваченими у справі значаться 5 осіб – організатор схеми – бенефіціарний власник ряду приватних компаній, начальник фінансового відділу управління розквартирування і капітального будівництва логістики і начальник управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії, директор приватного товариства – переможця тендера і адвокат – представник цього товариства.

Як пишуть ЗМІ, організував схему – забудовник Андрій Немерюк, по якій з держбюджету вивели 17,3 млн гривень. Для реалізації плану, до схему втягнули ТОВ "Бучажитлобуд-Кредит", якому забезпечили перемогу у конкурсі з придбання квартир у бучанському житловому комплексі Forest Land. Однак військові так і не отримали досі квартир, що належать їм. У вересні НАБУ оголосила у міжнародний розшук Андрія Немерюка. Також в розшук оголошений і начальник фінвідділу Нацгвардії. Їм підозру вручили заочно. Правоохоронці завершили розслідування у даній справі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, адвоката за багатотисячні махінації з нерухомістю під Києвом у Бучі також оголосили у розшук. За даними прокуратури, юрист укладав договори купівлі-продажу недобудованого об'єкта з відстрочкою платежу, але гроші не повертав, а також організував схему з інвестуванням у будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом