Чеченський підрядник привласнив гроші Одеської міськради та втік до росії

Чеченського бізнесмена Асламбека Ярічева звинуватили у привласненні грошей Одеської міської ради, виділених для проведення ремонтних робіт нежитлового приміщення.

Як повідомляє 368.media, фірма підприємця "Білд Райт" наприкінці 2014 року брала участь у корупційній схемі чиновників із Суворовської райадміністрації, внаслідок чого вона отримала підряд і мала провести капітальний ремонт нежитлового приміщення, в якому розташоване СОН "Суворовський". З виділеної майже 300 тисяч гривень суми було привласнено 62 тисячі гривень шляхом завищення вартості робіт. Разом із Ярічевим у справі проходять підозрюваними також голова райадміністрації Олександр Александрочкін та його заступник Олександр Ляшенко.

Чеченський бізнесмен на судові засідання не з'явився, пізніше стало відомо, що він утік до росії через пункт пропуску Бачевськ. Тому Суворовський райсуд оголосив чоловіка у міжнародний розшук. Також його звинуватили у фінансуванні тероризму.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, це вже не вперше, коли російські підприємці беруть участь у сумнівних схемах, потім тікають до себе додому. Раніше забудовник із російським корінням не виконав умови договору, за яким передбачалося будівництво та передача у власність управління охорони здоров'я Одеської міськради підстанції швидкої допомоги на 30 млн гривень і втік з України.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом