Бюджет Києва втрачав по 10 млрд гривень на рік через корупцію – ДБР

Чиновники і керівники різних структур Київської міської держадміністрації причетні до розкрадань бюджетних коштів приблизно по 10 млрд гривень на рік.

Про це повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань.

Як з'ясували співробітники ДБР, столичні чиновники скористалися службовим становищем і налагодили корупційні схеми, в результаті яких бюджет столиці втрачав по 10 млрд гривень на рік.

"Основним механізмом розкрадання коштів є їх неефективне і безконтрольний перерозподіл керівництвом КМДА між 128 комунальними підприємствами", - йдеться в повідомленні пре-служби.

Наприклад, в ДБР в рамках окремих кримінальних проваджень вже виявили і належним чином перевіряють можливі протиправні дії посадових осіб ряду структур столичної мерії. Йдеться про КП "Житлоінвестбуд-УКБ", "Плесо" та інші комунальні організації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в кабінетах комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" вже неодноразово проходили обшуки. За повідомленням прокуратури, в останній раз правоохоронці проводили слідчі дії тут у справі про розкрадання коштів на закупівлі пасажирських ліфтів для житлових будинків та ремонтах дошкільних установ в низці районів Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом