Будівництво в історичному ареалі Одеси: суд дозволив зводити ЖК Лідерсівський

Приморський райсуд Одеси дозволив вести будівництво ЖК Лідерсівський, повністю відмовивши в задоволенні клопотання.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, одесити звернулися до суду, вимагаючи від забудовника ОдесаБуд привести будівельно-технічну документацію відповідно до будівельних норм і правил, а також скасувати реєстрацію про повідомлення про початок будівельних робіт. Також суд просили заборонити проводити зараз підготовчі та будівельні роботи на об'єкті, однак суддя визнав прохання неспівмірним з заявленими вимогами.

Ще в листопаді 2020 року суддя Київського райсуду Юлія Федулеева зняла арешт з земельних ділянок, де зараз ведеться будівництво ЖК Лідерсівський. Підставою для скасування арешту Федулєєва вважала те, що земельні ділянки не є речовим доказом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одесити не раз робили спроби захистити пам'ятник архітектури – дачі Маразлі, які розташовані на Лідерсовському Бульвару, 13 в історичному ареалі Французького Бульвару.

Як стало відомо, тут забудовник планує звести будинки заввишки у 6 і 7 поверхів. Крім того, що новобудова не буде поєднуватися з ансамблем поруч розташованих будинків, вона повністю закриє собою вид на пам'ятник архітектури. Також стало відомо, що забудовник планує знести один з маєтків, який "не потрапив" в охоронну зону.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом