Будівництво без проєктів і дозволів: показовий приклад Мексики. Фото

В провінційній Мексиці існує свого роду архітектура вільного стилю, де кожен будує як йому заманеться, все це відбувається без будь-яких проєктів і дозволів.

Як повідомляє Lensculture, фотограф Адам Уайзман у своєму проєкті Arquitectura Libre ("Вільна архітектура") спробував висвітлити проблему сучасного будівництва в Мексиці. Він зібрав велику кількість прикладів того, як без проєктів і врахування норм зводять мексиканці своє житло.

Незважаючи на абсурдність архітектурних форм, що здаються на перший погляд, фотограф спробував дізнатись за цим щось більше. Як він висловився, "відчув символізм цих будівель".

Відтак, багато будівель показують історії успіхів і тріумф їх власників. Фактично, фасади переносять особистості їх господарів на вулиці мексиканських містечок. Найчастіше у господарів вистачає коштів, щоб облаштувати тільки перші поверхи їх житла. Тоді як верхні рівні довгі роки простоюють пустими.

Раніше НЕРУХОМІ зібрали у своїй збірці ТОП самих незвичайних будівель, які стали символом тієї чи іншої місцевості. Архітектори, намагаючись створити щось незвичайне, відійти від стандартних норм і правил та виділитися на тлі інших, в результаті створюють будівлі, які дивують, при цьому не завжди приємно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом