Будівля з "літаючою тарілкою" в Києві стала пам'ятником архітектури

У Києві знаменита будівля з "літаючою тарілкою", яке розташована біля станції метро Либідська, потрапила до реєстру пам'яток архітектури і монументального мистецтва.

Про це написав глава Міністерства культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко у себе в Facebook.

"Будівля є унікальною за своїм архітектурним рішенням. Продумані акустичні ефекти і планування першого рівня роблять її однією з небагатьох таких будівель в столиці. Після реставрації будівля може стати сучасною концертною залою", - підкреслив міністр.

За його словами, статус пам'ятника архітектури має уберегти будівлю від можливих посягань з боку забудовників. Відзначимо, що поруч знаходиться ТРЦ Ocean Mall. Сьогодні будівлю з "літаючою тарілкою" орендує компанія бізнесмена Вагіфа Алієва.

За словами міністра, тепер влада Києва має внести будівлю в список пам'ятників об'єктів культурної спадщини.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 24 вересня в Києві на вулиці Саксаганського знесли будівлю, яка за офіційною інформацією, була однією з найстаріших на цій вулиці. Проте зруйнований будинок не значився у списку архітектурних пам'яток. Як заявив власник, "будівля вичерпала свій ресурс".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом