Будівля у вигляді хмари: незвичайний проєкт реалізують в Шеньчжені. Фото

У китайському Шеньчжені збираються побудувати будинок, який зовні нагадуватиме хмару, що виходить з моря.

Як повідомляє Dezeen, за реалізацію проекту взялося архітектурне бюро з Японії SANAA. Як повідомляється, будівлею незвичайної форми буде морський музей. Його площа складе більше 100 тисяч "квадратів" і буде складатися з декількох куполів. Для їх створення використовують нержавіючу сталь і непрозоре скло.

"Над кожною сферою розташована сітка з нержавіючої сталі з жалюзі, яка буде рятувати відвідувачів від жаркого субтропічного сонячного світла і створює єдиний вид з ландшафтом", - повідомили автори проєкту.

Морський музей буде розділений на три виставкових зони, розташовані навколо великого вестибюля і декількох дворів. Перший поверх займають простір відкритого планування без колон, що дозволить відвідувачам вільно пересуватися. Будівля поєднається з навколишнім парком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, найбільше в світі витвір мистецтва – хмарочос Clothespin Tower - збирається реалізувати Ізраїльський художник Zygo. Хмарочос в Дубаї складатиметься з двох половинок і нагадувати прищіпку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

162

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом